Vad härligt det är att bli bortbjudna & bortskämda med god mat och dryck! Middagen hos våra vänner inleddes med en Bollinger Special Cuvée Brut. Klassisk och god champagne!
Vi fortsatte med champagne till förrätten som bestod av en lax & avokadococktail med friska smaker av chili, lime, mango och koriander.
Till varmrätt blev det grillat! Kyckling på en bädd av purjo tillsammans med rostad delikatesspotatis och en saffranskeso med citronskal. Mycket gott! Till detta drack vi 2010 Couvent des Jacobins, Bourgogne Blanc.
Som avslutning på middagen serverades kladdkaka med hallon och glass och till detta fick vi smaka på en vällagrad 1999 Reichsgraf von Kesselstatt, Scharzhofberger Riesling. Vi tyckte oss hitta torkad ananas, röda äpplen och petroleum i eftersmaken. Lite olika hur den togs emot i sällskapet men vi var överens om att dessertviner är ett tämligen outforskat område för oss och att vi behöver testa fler för att hitta riktiga favoriter.
En riktigt god och trevlig sommarkväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar