Det är dags att värma upp smaklökarna inför vår resa i september! I juli (innan de flesta restaurangerna sommarstänger) ska vi passa på med en Sthlms-helg och två efterlängtade restaurangbesök.
På fredagen har vi bokat bord på Oaxen Slip. Oaxen Krog fanns tidigare på Mörkö men har nu flyttat in till Djurgården. Slip är deras bistro med lite enklare rätter. Oaxen har tidigare bland annat listats på rankningen World´s 50 Best i ett antal år. Vi har ju handlat hem godsaker från Oaxen Skafferiet, Mariatorget, flera gånger och nu ska det bli kul att testa Slipen. På kvällsmenyn finns mycket gott att välja mellan men det kommer att bli svårt att låta bli Oaxenlufttorkad fläskkarré som entré på kvällen.
Lördagskvällen ska vi sedan tillbringa med internationell mästarklass på Gastrologik. Gastologik fick i 2013 års Guide Michelin sin första stjärna och utmärkelsen Årets Nära Gastronomi i 2013 års White Guide med motiveringen:
"för att konsekvent ha utvecklat sitt nynordiska kök utan fast meny, där säsongens många växlingar får prägla matlagningen utifrån den förädling de närhämtade råvarorna kräver för att deras inneboende karraktär och smak av ursprung ska bli tydliga."
I White Guide under "Gott & Blandat" omnämns också Gastrologik under Årets genreförvirring tillsammans med Gastropub, Gastrobistro, Bistronomi, Pubologi, Bistrologi...
Vi är dock säkra på att det är till Gastrologik vi ska. Här blir kvällens meny en överraskning och förmodligen en riktigt positiv sådan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar